Sandra spurgte mig om jeg kendte en opskrift på en energibar, der blev lavet med peanutbutter – og det gjorde jeg faktisk…
For et par år siden vandrede jeg på Øhavsstien over Tåsinge på Sydfyn. Her mødte jeg Lis fra Viborg, som gav mig denne lækre opskrift på Norsk Snickerskake. Opskriften havde hun selv fået af sine norske venner og hun benyttede den ofte på tur.
Jeg har selv lavet dem flere gange siden og har delt smagsprøver ud til mine venner med stor succes.
Nu vil jeg også gerne dele opskriften med jer:
NORSK SNICKERSKAKE
Ingredienser
2,5 dl sirup
1 dl sukker
1 dl havregryn (kan erstattes med kokosmel)
1 glas peanutbutter a´ca. 350 g.
1 liter Corn Flakes eller Kellogs Special K
1 tsk. vaniljesukker
2 plader chokolade a´100 g.
2 spsk. palmin (kan erstattes med smør)
Fremgangsmåde:Varm sirup, sukker, havregryn og peanutbutter op
Bland cornflakes og vaniljesukker i
Hæld derefter massen i en lille bradepande med bagepapir (ca. 20 x 30 cm.), og tryk den helt flad
Smelt chokoladen og palminen sammen og hæld det over massen
Lad massen blive helt kold. Vend den ud på et bræt, og skær den i firkanter med en skarp kniv dyppet i varmt vand
Pak dem nu enkeltvis ind i madpapir og opbevar dem køligt i en kagedåse eller lignende
Tak fordi du læste med
“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”
— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent